Cornelia

Till minne av Cornelia, som avled 2 september 2016, bildade några av hennes vänner tillsammans med hennes syskon en förening vid namn Cornelia – föreningen för fantasins kraft. Syftet med föreningen är att fortsätta sprida den fantasi och glädje som Cornelia alltid så frikostigt delade med sig av till alla. Cornelia brydde sig extra mycket om barnen och därför är det dem som föreningen vänder sig till.

Genom olika aktiviteter riktade till barn med lite extra behov av glädjefylld fantasi kommer Cornelias anda leva vidare. Bland annat kommer fonden skänka bort böcker som överraskningspresenter. Planer finns på att översätta en av Cornelias böcker till arabiska. Då kan också barn som kommit till Sverige från bland annat Syrien och inte hunnit lära sig svenska, ta del av berättelserna om Snorpan och Rim-älvan.

Catoblepas förlag skänker 10 kr per sålt exemplar av hennes senaste bok Var är Snorpan? till föreningen. Köp en julklapp som räcker till fler än ett barn. Förlaget skänker 10 kr per sålt ex av Var är Snorpan? till ”Cornelia – föreningen för fantasins kraft” som vänder sig till barn med lite extra behov av glädjefylld fantasi. (Gäller tom 24/12 2016)

Föreningen är nystartad och mer information kommer snart.

Var är Snorpan? av Cornelia

KÖP BOKEN HÄR  Bokus  | Adlibris

Cornelia Ståhlgren

Cornelia Ståhlgren (Claesson) i sin ateljé i Göteborg.